Sursa finantare afaceri


Ai o idee geniala si inovativa de afaceri? Urmatorul pas este sa incepi sa o implementezi, insa exista un impediment important – nu ai resurse financiare suficiente. Iti oferim 4 solutii la aceasta problema, pentru ca tu sa poti sa iti infiintezi firma si sa o dezvolti intr-o afacere de succes.

1. Finantare de la stat:

Daca nu ai mai avut o afacere pana acum si vrei sa iti incerci norocul in antreprenoriat, iti poti deschide un SRL-D. Acest tip de entitate poate aplica pentru fonduri nerambursabile de pana la 100.000 Euro, imediat dupa infiintare, prin Programul SRL-Debutant 2016. Tot ce trebuie sa faci este sa verifici daca indeplinesti conditiile cerute de Guvern, apoi sa depui aplicatia ta cu toate actele necesare. Ulterior, vei primi grantul pe care sa il investesti in business-ul tau, cu scopul dezvoltarii si cresterii acestuia pe termen lung. Exista numeroase de tipuri de granturi finantate de stat pentru antreprenorii romani, cu scopul de a atrage cresterea economica. Poti cauta diverse programe guvernamentale in functie de domeniul firmei tale.

2. Credit bancar:

Toate institutiile bancare din Romania permit imprumuturi rambursabile si credite pentru antreprenorii aflati la inceput de drum sau intr-un impas in afaceri. Fie ca vorbim despre lansarea in business, deci ai nevoie de o suma de bani care sa te sprijine la inceput, fie ca vrei sa iti dezvolti afacerea si sa deschizi un punct de lucru nou, un credit bancar iti poate fi de ajutor. Asadar, cauta ofertele la institutiile bancare din orasul tau, afla in ce conditii se acorda acestea si ofera-i un nou atu afacerii tale!

3. Angel investors:

Un angel investor este o persoana pasionata de business, care este dispusa sa cunoasca si sa identifice oportunitati de investitie financiara in alte companii. De obicei, acesti investitori sunt independenti, fiind motivati de ideea ca pot sa confere noi sanse unor afaceri cu potential, dar care poate nu au sprijin financiar suficient. De obicei, isi doresc sa obtina inapoi investitia intr-un interval de timp cuprins intre 1-3 ani. Poti cauta astfel de investitori pentru afacerea ta la diverse evenimente de business si networking sau in hub-urile de afaceri special create in acest scop. 

4. Fonduri nerambursabile internationale:

Cateva institutii la nivel international care ofera fonduri nerambursabile pentru finantarea afacerilor sunt: Uniunea Europeana, diverse asociatii care vizeaza antreprenoriatul, ONG-uri, etc. Acestea ofera si ele diverse sume pentru implementarea unor proiecte care sa aduca crestere economica prin dezvoltarea micilor afaceri. Cauta pe site-urile institutiilor detalii despre ce acte trebuie sa contina dosarul de aplicatie si care este termenul de depunere. Chiar daca exista dezavantajul birocratiei si a unui proces de asteptare indelungat, odata ce obtii un astfel de grant poti sa oferi resurse noi angajatilor tai sau sa imbunatatesti relatiile cu clientii tai. Astfel compania ta va creste exponential.

In concluzie, exista numeroase credite sau programe fie private, fie de stat/ internationale care pot fi o solutie eficienta pentru a-ti creste compania. Tot ce trebuie sa faci este sa te dedici crearii unei aplicatii solide, care sigur iti va aduce un plus in business.